Friday, March 04, 2011

Si revenim dupa o lunga pauza... cu un rezumat:)

Am primit frumosul task de a raspunde la intrebarile de mai jos in cadrul campaniei Bilantul Responsabilitatii sociale 2010, de pe site-ul www.responsabilitatesociala.ro, al lui Dragos Dehelean.
Here we go.
  1. Care sunt primele 3 companii pe care le apreciezi cel mai mult pentru cum s-au implicat in societate in 2010 si de ce?
Sper ca nu trebuie sa fie neaparat la nivelul Romaniei.
Prima care imi vine in minte ar fi Pepsico, a caror campanie Pepsi Refresh Project am vazut-o acum cateva zile in cadrul unei prezentari la TED2011 si iata linkul:
http://www.refresheverything.com/
Mi-as dori sa stiu ca si Pepsi Romania face lucrul asta.
A doua ar fi Petrom. Nu stiu daca au aplicat bine ideea care au vrut sa o promoveze, dar daca cumparai de la ei de x suma, iti puteai lua cu un leu o punga de hartie pentru gunoiul din masina.
Mi s-a parut o idee buna dar nu la fel de bine aplicata.
A treia ar putea fi Vel Pitar cu campania de donat o felie de paine la x cantitate cumparata.

In ce masura marile companii au raspuns in 2010 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?

Am vazut o crestere a numarului de campanii sociale, si simt si o schimbare treptata si timida in mentalitatea celor care ma inconjoara.
E incredibil ce pot reusi oamenii sa faca atunci cand isi pun resursele, timpul si interesul in scopuri bune:)

Ce asteptari ai de la companii in privinta responsabilitatii sociale pentru 2011?

Imi doresc mai multe plantari de copaci in toata tara, implicarea mai multor ONGuri in proiectele lor de CSR, nu de alta dar cu asta ma ocup si eu in timpul liber printre altele, trasmiterea de mai multe informatii prin intermediul canalelor mediei sociale pentru a face cunoscute proiectele,
Implicarea in campanii a voluntarilor, mai ales prin invitarea lor la participarea in proiecte, tot prin media sociala. Eu am participat la multe proiecte si mi-ar placea sa fiu invitata pe Facebook sa particip, si sa pot sa le mediatizez mai departe.

Ce esti dispus sa faci pentru a le stimula pe companii sa fie mai responsabile in 2011?

Din principiu ma indrept spre companiile care ofera ceva inapoi societatii in alegerile pe care le fac, fie ca sunt de job, cumparat produse si servicii sau orice alta interactiune.

Al doilea mod ar fi ca incerc pe cat posibil sa mediatizez chiar si WOM atunci cand o astfel de campanie ajunge la urechile mele.

Iar cu siguranta daca as auzi ca vreuna dintre companiile mele preferate face rau in orice fel(ceva grav totusi), as renunta la serviciile si produsele sale.

Sper ca am raspuns cat mai aproape de solititare...

Dragos, spor in continuare si sper sa ajungem sa facem si proiecte impreuna

Cu drag,
Maria, membru Rotaract Bucuresti

5 comments:

costin comba said...

Bună ziua, numele meu este Costin Comba și administrez un blog de fotografie www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriti să facem un schimb de link-uri cu www.costin-comba.blogspot.com. Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat. Daca doriti sa imi lasati un mesaj de confirmare sau infirmare, o puteti face pe blogul meu la rubrica "Link exchange" sau la adresa de email costin_ph@yahoo.com

Dragos Dehelean said...

Iti multmesc pentru urari si contributie, cu ceva intarziere, Maria. Am fost implicat in cercetarea pe care o facem pentru raspunsurile voastre si al carei raport va aparea zilele astea :)

Si tie succes in toate proiectele!

Eurosib said...

Am lansat un blog imobiliar cu subiecte din Sibiu , poate ma ajuti cu un articol , http://www.eurosibimobiliare.ro/blog/

Copacul Meu said...

Salut.Vreau sa te felicit pentru ca incurajezi campaniile ecologice. Am vazut ca ai pe blogul tau bannerul de la Umbrela Verde.
Intr-o lume din ce in ce mai poluata, fiecare campanie ecologica conteaza. Noi incurajam recilclarea, reducerea poluarii, folosirea responsabila a resurselor, plantarea copacilor, depozitarea in siguranta a substantelor chimice si curatenia spatiilor verzi. Dintre toate acestea, ne axam pe incurajarea plantarii copacilor pentru ca ne dorim ca fiecare persoana sa aiba “copacul sau“. Prima campanie de plantare se numeste “Parcul Izvor prinde radacini“.
Daca iti doresti ca in Romania sa fie plantati mai multi copaci, dar nu ai timp sa plantezi unul, poti sa ne sustii prin oricare dintre variantele de mai jos:
1) Redactarea unui articol informativ care are legatura cu copacii sau ecologia.
2) Publicarea unui articol pe blogul tau in care sa vorbesti despre campania noastra.
3) Adaugarea unui link/banner pe blogul tau.
Daca adaugi pe blogul tau unul dintre cele 10 bannere de pe pagina "Schimb de link" vei primi in schimb un link la sectiunea “Sustinatori” si vei aparea aleator pe prima pagina in sectiunea “Bloguri Partenere”.
Daca doresti sa apari permanent (pe prima pagina) la sectiunea “Ne sustin”, trebuie sa participi la una dintre campanile noastre de voluntariat sau sa donezi bani pentru plantarea unui copac (9 lei).
Aceasta campanie este apolitica si este realizata de un grup de tineri care isi doresc sa schimbe mentalitatea celor care neglijeaza mediul incojurator. Participa si tu!

Masaj erotic Craiova said...

interesant postul tau