Saturday, November 22, 2008

Gala pentru voluntari Sibiu 2008

Pe 5 decembrie va avea loc la Sibiu Gala pentru voluntari unde se doreste premierea celor mai activi voluntari din judetul Sibiu.

Editia 2008 este organizata de catre Directia Judeteana pentru Tineret Sibiu impreuna cu Asociatia Colors, avand ca parteneri Hotel Continental Forum, Crispus, Dram Center 07, Elio Prod SRL si Casa de Cultura a municipiului Sibiu.

Mai multe informatii privind inscrierile si poze de la editiile precedente gasiti pe blogul galei : www.galavoluntari.wordpress.com

Proiectul Prichindelul

Avem deosebita placere sa va informam despre cel mai nou proiect al Rotaractienilor din Sibiu, un proiect nascut din dorinta de a ne ajuta aproapele. Este bine cunoscut cate persoane au nevoie de ajutor, de aceea noi cei de la Rotaract am hotarat sa dam o mana de ajutor celor aflati in nevoie.

Locaţie: Centrul Comunitar Prichindelul din Sibiu, strada Bastionului, nr.1
Data: 22 noiembrie 2008, orele 14.00
Scurtă descriere:
Organizarea unei actiuni de intrajutorare a Centrului Comunitar Prichindelul din Sibiu, cu precadere sectia copilului cu handicap. Ajutorul va consta in haine, alimente, fructe, obiecte uz casnic (frigider, fier de calcat), ustensile medicale, jucarii plastic, pampersi, cearsafuri, prosoape, etc.
Copiii spitalizati aici sunt ~ 50. Sectia copilului cu handicap ~ 16 copii, intre 0 si 18 ani.
Aceasta actiune va putea fi realizata cu sprijinul unor companii din Sibiu, persoane fizice si resursele membrilor clubului Rotaract Sibiu. Printre acestia numaram: Rotary Club Sibiu, Flaro Prod, Plastic Pro, Primaria Sura Mare (Primar Avram Nicolae), Nevada Grup, Raguse Cisnadie, Rotaract Porto Torres Italia, Asi Land Services, angajatii Bancii Carpatica, angajatii Harting Manufacturing SCS, carora le multumim pe aceasta cale si speram si la alte colaborari.Lista bunurilor donate catre Centrul Comunitar
“Prichindelul”

Clubul Rotaract Sibiu va doneaza urmatoarele bunuri, in speranta ca acestea vor aduce un pic de fericire in viata micutilor pe care ii aveti in custodie.

• Aproximativ 1000 bucati pampers pt copii si 120 bucati pampers adulti
• Un frigider nou cu dimensiunile 200/60 cm
• Folie cauciucata protectoare pentru paturi
• Mere
• Fier de calcat
• Jucarii de plastic si haine pt copii
• Cearceafuri cu elastic 10 bucati
• Prosoape 17 mari, 15 medii, 3 mici
• Un cantar pt adulti cu platforma mare
• Produse pt curatenie: detergent de haine 2 cutii, sampon 20 bucati, sapun 7 bucatii (din Italia)
• Produse alimentare: ulei si zahar (din Italia)
• Termometre pt adulti 5 bucati


Ce este Rotaract?

Rotaract este un club non-guvernamental sponsorizat de către Rotary, care cuprinde ca membrii femei şi bărbaţi între 18 şi 30 de ani. Cluburile Rotaract sunt de obicei înfiinţate de către membrii ai comunitaţii sau de studenţi şi sunt sponsorizate de către clubul local Rotary, devenind în aşa fel adevăraţi “parteneri de colaborare” şi membrii cheie a familiei Rotary.

Prin programele Rotaract, tinerii adulţi nu doar îşi sporesc cunoştinţele şi aptitudinile, dar ei raspund nevoilor fizice şi sociale ale comunitaţii lor în timp ce promovează înţelegere şi pace internaţională printr-o reţea de prietenie şi muncă în folosul comunitaţii.

Toate eforturile Rotaractului încep de la nivelul de bază şi toate cluburile Rotaract au acces la multiplele resurse ale clubului Rotary Internaţional şi ale Fundaţiei Rotary.

Ca unul dintre cele mai importante şi cel mai rapid dezvoltate programe comunitare ale Rotary, cu peste 7,600 de cluburi Rotaract în 158 de ţări, Rotaract a devenit un fenomen global.

Wednesday, November 19, 2008

did you know?