Tuesday, November 06, 2007

despre ignoranta

Hai sa vorbim despre Almighty Google, sau mai bine zis, hai sa vorbim despre sutele de companii ale caror nume integral l-am cautat pe Google si nu am reusit sa ajung la pagina lor oficiala de prezentare. De ce oare nu are Google siteurile astea indexate? De ce oare intrii pe pagina de indexari la google si te pun sa iti indexezi singur site-ul daca vrei sa apari in cautari?

Bine, hai sa il lasam pe Google la o parte. Eu vreau sa stiu cati sefi de companie si-au cautat singuri firma pe internet dupa nume, sau dupa domeniu de afaceri.

Oare oamenii astia nu sunt interesati sa le si gaseasca lumea siteul?

Incredibil, nu se intampla doar la noi, se intampla si in Austria, Germania si Elvetia. De unde stiu asta? Pai eu lucrez de 2 saptamani la o baza de date cu firme ale caror sedii se afla in aceste tari si care „ intamplator” 50% nu apar in cautarile Google pe prima pagina.

Sa trecem si de cautari si sa ne luam acum de cei care si-au facut un site, si care ar trebui sa contina informatii pentru posibilii clienti care le-ar intra pe pagina, nu? Ei bine, NU. 25% doar au informatii despre marimea companiei, cifra de afaceri, numar de angajati si profitabilitate. Oare cei 75% nu au avut niciodata nevoie de datele altei firme ca sa vada cat de imposibil de gasit sunt? Oameni buni, degeaba internet, degeaba technologie, degeaba performanta, daca ne impiedicam de asemenea detalii.

Hai ca maine o fi mai bine!

E oficial

Oare a aparut si in Romania noua ciocolata Milka? Deoarece sint foarte inglijorata de soarta jobului marmotei. Ciocolata nu va mai fi invelita in staniol; ce va face oare? isi va gasi un alt job, alaturi de urs, poate paza la discoteca?
Oricum, daca apare pe piata, si daca e si in noua cutie, atunci trebuie sa anunt ca acel dispozitiv din cutie care face mareata sarcina de a impinge ciocolata sa stea dreapta, e produs de (nu pot sa spun de cine) dar clar e ca ma joc zilnic cu asa ceva:))
Asa ca daca marmota are nevoie de un job, sa vina la mine si poate o angajez sa ma maseze si pe mine ca pe producatoarea de lapte din reclama(ok ok vaca era).
Pofta buna!

Bunica

Oare cum s-o simti bunica mea, care a vazut tot de la tramvaiul cu cai, la masina, avion, PC, mobil, internet. Cred ca un pic nostalgica si inca un pic depasita de technologie.
Citeam azi ca o bunica de 95 de ani a primit cadou de la fiul ei prea zgarcit, un blog. Si pentru ca scrie despre viata ei, a devenit cea mai in varsta blogger-ita. Si are si succes, se pare ca sunt la mare cautare sfaturile ei in randul tinerilor.
Ar trebui sa ii fac si eu bunicii mele un blog, ca am invatat destule de la ea:)