Tuesday, November 06, 2007

despre ignoranta

Hai sa vorbim despre Almighty Google, sau mai bine zis, hai sa vorbim despre sutele de companii ale caror nume integral l-am cautat pe Google si nu am reusit sa ajung la pagina lor oficiala de prezentare. De ce oare nu are Google siteurile astea indexate? De ce oare intrii pe pagina de indexari la google si te pun sa iti indexezi singur site-ul daca vrei sa apari in cautari?

Bine, hai sa il lasam pe Google la o parte. Eu vreau sa stiu cati sefi de companie si-au cautat singuri firma pe internet dupa nume, sau dupa domeniu de afaceri.

Oare oamenii astia nu sunt interesati sa le si gaseasca lumea siteul?

Incredibil, nu se intampla doar la noi, se intampla si in Austria, Germania si Elvetia. De unde stiu asta? Pai eu lucrez de 2 saptamani la o baza de date cu firme ale caror sedii se afla in aceste tari si care „ intamplator” 50% nu apar in cautarile Google pe prima pagina.

Sa trecem si de cautari si sa ne luam acum de cei care si-au facut un site, si care ar trebui sa contina informatii pentru posibilii clienti care le-ar intra pe pagina, nu? Ei bine, NU. 25% doar au informatii despre marimea companiei, cifra de afaceri, numar de angajati si profitabilitate. Oare cei 75% nu au avut niciodata nevoie de datele altei firme ca sa vada cat de imposibil de gasit sunt? Oameni buni, degeaba internet, degeaba technologie, degeaba performanta, daca ne impiedicam de asemenea detalii.

Hai ca maine o fi mai bine!

No comments: